Geel

Lichte stijging coronabesmettingen, ziekenhuis Geel ziet voorlopig geen stijgende trend in opnames

Van 3 tot en met 9 augustus werden in Geel 10 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat is 3 meer in vergelijking met de week daarvoor. Met 40 682 inwoners betekent dat Geel 24,6 nieuwe besmettingen per 100 000 inwoners telt, terwijl de alarmdrempel op 20 ligt. Het aantal besmettingen in Geel stijgt lichtjes, maar voorlopig is er nog geen reden tot paniek. De stad volgt de cijfers dagelijks op en gaat na of besmettingsclusters voorkomen. Zo kan er tijdig ingegrepen worden. Het blijft wel belangrijk om de maatregelen goed op te volgen en om je sociale contacten te beperken.

In Ziekenhuis Geel zien ze voorlopig geen stijgende trend en ligt er een beperkt aantal coronapatiënten op een gewone afdeling, geïsoleerd in hun kamer van de andere patiënten. Ziekenhuis Geel heeft nog geen speciale Covid-afdeling geopend, dat doen ze pas vanaf zes coronapatiënten. Het ziekenhuis heeft zich voorbereid en is klaar voor de tweede golf.

De meeste Gelenaren dragen hun mondmasker op drukkere plaatsen. Wie geen mondmasker draagt, heeft het bij om op te zetten wanneer het nodig is. Het afgelopen weekend registreerde de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout voor de ganse zone slechts 7 overtredingen, op de mondmaskerplicht. Er werden geen andere overtreding vastgesteld.