Geel

Oosterlo kermis kan volledig coronaproof van start gaan

Oosterlo kermis vindt op zondag 30 en maandag 31 augustus plaats. Dat besliste de stad in overleg met de foorkramers. Om de kermis zo coronaveilig mogelijk te laten doorgaan zijn er enkele afspraken gemaakt.

Zo beheert elke foorkramer het aantal bezoekers aan zijn of haar attractie om te zorgen dat de sociale afstand steeds bewaard wordt. Daarnaast zorgt elke kermiskraam dat er handgel beschikbaar is zodat mensen hun handen regelmatig kunnen ontsmetten. Iedereen ouder dan 12 jaar, zowel kermisbezoekers als foorkramers en hun personeel, dragen verplicht een mondmasker op heel de kermis en op elke attractie.

Van zondag 7 uur tot dinsdag 7 uur geldt er een volledig verkeersverbod in Oosterloseweg op het gedeelte tussen Eindhoutseweg en Berthoutsdreef in Geel. Op de gedeeltes tussen Eindhoutseweg en Hagelbos en tussen Berthoutsdreef en Neerstraat geldt een verkeerverbod uitgezonderd plaatselijk verkeer. Tot dinsdag 7 uur geldt er een parkeerverbod in Oosterloseweg, op het gedeelte tussen Eindhoutseweg en Berthoutsdreef, en op de parking tussen Eindhoutseweg en Berthoutsdreef.

Het Geelse college van burgemeester en schepenen bekijkt volgende week of de andere kermissen binnenkort ook mogen plaatsvinden.