Laakdal

Provinciale en Vlaamse subsidies voor fietspad aan schoolomgeving Eindhout liggen klaar

Al jaren ijvert de Laakdalse schepen van mobiliteit Frank Sels voor de vernieuwing en uitbreiding van het fietspad naast de Steenweg op Oosterlo tot aan de brug van de Nete. Het bestaande fietspad ligt er hobbelig en onveilig bij. Het Laakdalse gemeentebestuur had het nodige geld van 300.000 euro opzij liggen en ook een ontwerp plan laten opstellen door het studiebureau IOK laten opstellen.

Volgens schepen Sels kon men in eerste instantie geen beroep doen op bestaande subsidies omdat het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk op de Berthoutstraat lag. Maar uit een studie bleek echter dat er in deze straat geen ruimte was voor degelijke fietspaden. Daarom voorziet men op termijn een fietsstraat tussen Steenweg op Meerhout en het kruispunt Schoolstraat en Oude Tramlijn.

De mogelijkheid om het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk te verleggen van de Berthoutstraat naar de Steenweg op Oosterlo werd in overleg met het Antwerps provinciebestuur besproken en goedgekeurd. Deze route wordt dan opgewaardeerd tot een functionele route.

Volgens Sels is het belangrijk dat de verbinding tussen het Laakdalse Eindhout en het Geelse deeldorp Oosterlo wordt voorzien van een veilig fietspad. Want in de route zitten de basisschool, het judolokaal en in de toekomst de buitenschoolse kinderopvang in Eindhout en anderzijds de Netevallei in Geel. Bovendien wordt ook deze fietsroute ook nog eens voor 100% gesubsidieerd.

Volgens de Laakdalse mobiliteitsschepen een goede zaak voor de verkeersveiligheid en de gemeentelijke budgetten. Hij hoopt dat Geel zich mee achter het project schaart, omdat de stad Geel de afgelopen jaren op de rem ging staan voor een participatie in dit fietspadenproject om financiële redenen. Volgens Sels kan dit niet langer ingeroepen worden, omdat er subsidies zijn voorzien voor eventuele onteigeningen.