GeelKasterlee

Recordaantal leerlingen sinds 21 jaar start nieuw schooljaar binnen Kogeka

Vincent werd als 500ste leerling ingeschreven in het SMIK. Coördinator Sabine Van Elst, directeur Els Goris, adjunct- directeur Griet Paulussen en leraar Kurt Raeymaekers zorgden voor zijn verwelkoming.

De scholengemeenschap KOGEKA mag op 1 september 4600 leerlingen verwelkomen in het secundair onderwijs. Een absoluut record. Het vorige hoogste getal dateert van 1 februari 1999, nog voor het ontstaan van de scholengemeenschap. Toen waren er 4501 leerlingen ingeschreven in het katholiek secundair onderwijs. Vorig jaar in september kwamen er 4421 leerlingen in Geel en Kasterlee de lessen volgen.

Opvallend is de sterke toename van het aantal leerlingen in Sancta Maria Kasterlee. SMIK. De kleinschalige, zesjarige Kastelse secundaire school telt nu meer dan 500 leerlingen. Het vorige recordcijfer in de Mgr. Heylenstraat was 431 en dat is al negen jaar geleden.

Niet alleen de kleinste, maar ook de grootste KOGEKA-school gaat er sterk op vooruit. Sint Jozef Geel met o.m. richtingen in de tweede en derde graad TSO en BSO, stijgt met 100 leerlingen. Agro-en biotechnologie doet het traditioneel heel goed, maar ook Mechanica-elektriciteit en Voeding en horeca zijn blijkbaar opnieuw aantrekkelijk geworden voor jongeren in de regio. Er zijn ook meer leerlingen die kiezen voor het Centrum voor Deeltijds Onderwijs.