Slaap zacht majoor Colin Brown

Majoor Colin Brown is gestorven. Hij was pas 96 geworden. Hij was één van de laatste nog levende bevrijders van de stad Geel in de tweede wereldoorlog. Dat meldt Batlle for the locks via haar sociale media.

Als Canadese officier werd Colin Brown samen met 673 andere Canadese officieren begin 1944 uitgeleend aan het Britse leger. Hij kwam terecht bij de Argyll and Sutherland Highlanders en stond er aan het hoofd van een anti-tank eenheid. Naast Normandië vocht hij ook in Geel en Mol. Eén van zijn verschrikkelijkste oorlogservaringen vond zo plaats in het gehucht Ten Aard.

Meerdere malen mocht men hier in Geel Majoor Colin Brown bij de jaarlijkse herdenkingen verwelkomen. De laatste keer was vorig jaar bij de herdenking van 75 jaar bevrijding van Geel. Hij deed toen zijn verhaal voor de VRT Reeks ‘De bevrijding van Vlaanderen’ van Arnout Houben.