Geel

Terrasuitbreiding Geelse horeca verlengd tot eind september

Het Geelse stadsbestuur besliste om de toelating tot terrasuitbreiding van de Geelse horecazaken te verlengen tot eind september. Zo ondersteunt het Geelse stadsbestuur de horeca. Begin juni besliste de stad dat Geelse horecazaken hun terrassen mochten uitbreiden in juli en augustus. Zo konden horeca-uitbaters meer klanten ontvangen en hun inrichting op een coronaveiligere manier organiseren.

De strengere provinciale maatregelen van de afgelopen maand waren allesbehalve ideaal voor de horecasector, die nog maar recent kon heropstarten. De stad besliste daarom om de toelating tot uitbreiding van de terrassen te verlengen tot en met 30 september.

Tijdens juli en augustus reden er geen bussen van De Lijn langs de Markt. De stad voerde hiervoor een dubbele rijrichting in Rozendaal in, op het gedeelte tussen Stationsstraat en Heidebloemstraat. Vanaf 1 september rijden de bussen van De Lijn opnieuw langs de Markt.

Schoolkinderen kunnen met de start van het nieuwe schooljaar terug gebruikmaken van de bushalte op het marktplein. De verkeerssituatie in Rozendaal, het gedeelte tussen Stationsstraat en Heidebloemstraat, wordt ook terug een éénrichtingsstraat zoals voor de terrasuitbreiding.