Mol

Terug dieren- en boerenmarkt in Mol

Vanaf zondag 6 september kan je terug naar de wekelijkse dieren- en boerenmarkt in Mol. Na de strenge maatregelen die eind juli door de Antwerpse gouverneur Cathy Berx werden opgelegd, besliste de gemeentelijke crisiscel om de dieren- en boerenmarkt niet laten plaatsvinden in de maand augustus. Deze wekelijkse traditie is, zeker in de zomervakantie bij goed weer, bijzonder populair bij toeristen. De dieren- en boerenmarkt wordt vanaf september opnieuw georganiseerd volgens de strikte regels die voor markten gelden tijdens deze coronacrisis.

De aard van de zondagse dieren- en boerenmarkt maakt de uitdaging groter om de coronaregels correct toe te passen, zeker tijdens de zomervakantie met de talrijke toeristen in de Molse vakantieparken. Zo geldt voor markten in onze provincie ook de verplichting om alleen te komen, en dit voor een maximale tijdsduur van 30 minuten. Deze regels waren op onze zondagse dieren- en boerenmarkt bij zeer grote drukte onmogelijk te handhaven, zowel ter hoogte van de markttoegangen als op de marktsite zelf. Gezien de stijgende coronacijfers wenste de gemeentelijke crisiscel voor augustus geen risico’s te nemen.

Na een analyse voor september werd beslist dat op zondag 6 september opnieuw kan gestart worden, rekening houdend met de provinciale richtlijnen. Het gemeentebestuur voorziet de nodige beveiliging aan de markttoegangen, inclusief mogelijkheden om de handen te ontsmetten. Deze beveiliging is noodzakelijk om de maximumcapaciteit op de marktsite te handhaven.

Elke bezoeker (ouder dan 12 jaar) en iedere marktkramer draagt verplicht een mondmasker en komt alleen. Uitsluitend voor de begeleiding van minderjarigen die behoren tot je huisgezin of hulp aan mensen met een beperking, geldt een uitzondering. Het marktbezoek moet beperkt blijven tot 30 minuten. Volgens de huidige richtlijnen in de Antwerpse provincie is een gemoedelijk gezins- of familiebezoek aan de markt op dit moment nog niet toegelaten.