Mol

Verhoogde politietoezicht aan put van ’t Rauw

De lokale politie in Mol verhoogde afgelopen weekend het toezicht op samenscholingen aan de put van ’t Rauw door de heersende hittegolf. Het Molse gemeentebestuur laat het doorgangsverbod in straten naar de put al starten ter hoogte van de Zandstraat en behoudt extra toezicht tot het einde van de hittegolf. De maatregelen moeten vermijden dat grote groepen mensen samenkomen om verkoeling op te zoeken. De bewoners van de Zandstraat ontvangen hierover een bewonersbrief.

De politie stelde tijdens het afgelopen weekeinde vast dat voornamelijk gezinnen effectief verkoeling opzoeken langs het water. Zij hielden zich aan de corona-afspraken. Deze mensen bleven in hun bubbel van vijf en droegen mondmaskers. De politie sprak ook foutparkeerders aan. Zij vertrokken onmiddellijk na de waarschuwing om beboet te worden.

Aan alle toegangswegen naar de put van ’t Rauw staan grote informatieborden met de basisregels die van toepassing zijn. De politie beboet bezoekers die één van deze regels overtreden. Zo is er een zwem- en watersportverbod, zijn barbecueën en vuur maken verboden en moeten honden aan de leiband.

Daarnaast is er een doorgangsverbod om te vermijden dat mensen hun wagen dicht bij het water parkeren. Dit doorgangsverbod wordt tijdelijk uitgebreid om extra bezoekers te ontmoedigen.

Door de coronamaatregelen gelden in recreatieparken en zwembaden beperkingen in het aantal bezoekers. De gemeente begrijpt de bezorgdheid bij de buurtbewoners en men wilt strandtoerisme en samenscholingen absoluut vermijden.