Meerhout

Volledige leefgroep in WZC De Berk test positief op COVID-19, drie van hen overleden

Alle twaalf bewoners van leefgroep Parel uit woonzorgcentrum De Berk in Meerhout testten positief op COVID-19. Drie van hen stierven het afgelopen weekend. Bijna twee weken geleden testten al twee bewoners van de leefgroep positief. Daarop werden alle andere bewoners van de leefgroep, alsook de medewerkers die er werken, in quarantaine geplaatst en getest. Het woonzorgcentrum sloot ook de deuren tot en met afgelopen zondag.

Nog vier bijkomende testen waren positief op het coronavirus, wat het totaal op zes besmettingen bracht. De bewoners die eerder negatief testten, werden afgelopen vrijdag opnieuw getest. Ook deze bewoners waren positief op COVID-19. Dat de bewoners bij de eerste test niet positief waren, had waarschijnlijk te maken met de incubatietijd. Gelukkig zijn de besmettingen nog altijd beperkt tot de bewoners van leefgroep Parel en medewerkers die er werkten voordat de leefgroep in quarantaine ging.

Maandag werden de medewerkers die in leefgroep Parel werkten en alle bewoners van het woonzorgcentrum De Berk in Meerhout opnieuw getest. De testresultaten gaan de basis worden om de situatie in het woonzorgcentrum te evalueren en de maatregelen te herbekijken en als het nodig is aan te passen. Het bezoek wordt voorlopig nog niet terug opgestart.