Geel

Wekelijks aantal coronabesmettingen blijft dalen, beperkt aantal besmette personen in Ziekenhuis Geel

Het gemiddeld aantal wekelijkse coronabesmettingen in Geel blijft dalen. In de periode van 18 tot en met 24 augustus kwamen er 5 nieuwe besmettingen bij. Dat brengt de risicofactor op 12 op 100.000 inwoners. Dit is een daling tegenover de week voordien. Toen was de risicofactor nog 17. Geel blijft onder de alarmdrempel van 20 op 100.000 inwoners.

Met de start van het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht en de terugkeer van veel vakantiegangers moeten we waakzaam blijven. Laat je zeker testen en blijf in quarantaine als je terugkomt uit een risicogebied. In het Geelse ziekenhuis blijft het aantal opnames met besmette personen stabiel. Er ligt een heel beperkt aantal coronapatiënten op een gewone afdeling in het ziekenhuis, geïsoleerd in hun kamer van de andere patiënten.

Alle besmette personen in Geel kregen de voorbije week telefoon van de medewerkers van het lokaal callcentrum. De samenwerking tussen de huisartsen en het lokaal callcentrum verloopt zeer vlot. Via een e-formulier geven huisartsen de gegevens van besmette patiënten door aan een medewerker van het lokaal callcentrum, die hen opbelt om na te gaan of ze ondersteuning nodig hebben tijdens de quarantaineperiode. Tegelijkertijd gaan ze na waar de besmetting plaats vond, zodat Geel kan ingrijpen wanneer het nodig is. Voorlopig heeft de stad nog geen extra maatregelen moeten nemen.

Vanaf donderdag 27 augustus vervallen de aanvullende striktere provinciale maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Dan moet men alleen de federale regels volgen. Concreet betekent het dat de nachtklok verdwijnt en dat je vanaf morgen tussen half twee ’s nachts en vijf ’s ochtends op straat mag gaan. De federale maatregelen zoals de bubbel van 5, het dragen van een mondmasker, het sluitingsuur van horeca om 1u of het verbod op samenscholingen van meer dan 10 personen blijven wel gelden.