Mol

WZC Ten Hove Mol voert 91 preventieve coronatesten uit, nadat medewerkster positief testte

Eén van de medewerkers van de afdeling ‘Groene Oase’ van WZC Ten Hove in Mol testte positief op corona. De besmette medewerkster vertoonde geen ziektesymptonen, maar onderging een preventieve test vanwege een hoogrisicocontact. Ze werd meteen naar huis gestuurd.

Het Molse gemeentebestuur besliste om een verdere verspreiding tegen te gaan om op donderdag 20 augustus een grootschalige preventieve test uit te voeren. In totaal worden 91 coronatesten afgenomen, aldus burgemeester Wim Caeyers.

In samenspraak met de adviserende arts nam het woonzorgcentrum de beslissing om op korte termijn alle 31 bewoners van de betrokken afdeling te testen, inclusief alle 60 medewerkers die de afgelopen week op de afdeling werkten of met deze afdeling in contact kwamen.

“Het testen van de bewoners van de andere afdelingen is in deze fase niet aan de orde, aangezien de drie afdelingen maximaal gescheiden functioneren. Afhankelijk van de resultaten van deze testen, wordt beslist over verdere vervolgstappen”, zei burgemeester Wim Caeyers.