Geel

Bepaal mee de inrichting van speelplein Pastoor Dergentstraat

De buurtbewoners van het speelplein aan de Pastoor Dergentstraat in Geel kunnen mee bepalen welke speeltoestellen en ontmoetingselementen in de toekomst op hun buurtspeelplein komen te staan. De stad voorzag hiervoor inspraak via een participatiemoment op het speelplein op 26 augustus.

Zo’n 45-tal buurtbewoners en -kinderen vulden op een formulier in welke speeltoestellen en ontmoetingselementen ze graag willen op het speelplein. Ze konden ook eigen ideeën doorgeven. De samenvatting van deze ideeën van het participatiemoment werd ook toegevoegd aan de participatiewebsite Idee voor Geel. Zo bleek bijvoorbeeld dat de meeste kinderen de voorkeur geven aan een groot speeltoestel in plaats van aan verschillende kleine toestellen.

Ook online kun je tot 9 september je stem geven of zelf een idee doorgeven. Woon je in de buurt of gebruik je het speelplein soms ook? Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website idee voor Geel.

Na de participatieronde verwerkt de stad de resultaten en werkt ze een voorstel uit waarmee ze dit najaar opnieuw naar de buurtbewoners trekt.