Meerhout

Corokaturen van Jan Neggers fleuren voorgevel gemeentehuis op

Tijdens de lockdown-periode startte Jan Neggers in Meerhout met een corokaturen-initiatief. De schilder en tekenaar wilde zo wat licht en plezier brengen tijdens deze moeilijke periode. Met een dagelijkse quiz in de Facebookgroep “Ge zei van merret as…” werd telkens een winnaar aangeduid. Daarvan maakte Jan een cartoonversie op papier. Hij noemde deze corokaturen.

© Gemeente Meerhout

Maar liefst 36 Meerhoutenaars werden getekend. Nu worden deze werken op een veilig toegankelijke manier tentoongesteld. Ze zijn te bewonderen aan de voorgevel van het gemeentehuis op het Pastoor van Haechtplein in Meerhout. Op die manier kunnen zowel toevallige voorbijgangers als geïnteresseerden de werken bewonderen.

De werken blijven er tot en met zondag 20 september hangen. Daarna kunnen de Meerhoutenaren hun eigen exemplaar (gratis) afhalen in de bibliotheek, tijdens de openingsuren.