Geel

Corona in Geel : Leeftijd stijgt van patiënten, geen reden tot paniek. Waakzaam blijven is boodschap

De voorbije week van 15 tot en met 21 september werden in Geel 10 nieuwe positieve testen op COVID-19 vastgesteld. Een belangrijk verschil tegen de week daarvoor is dat de leeftijd van de patiënten wel stijgt. De helft van hen zijn tussen 51 en 60 jaar. De alarmdrempel van 20 op 100.000 inwoners wordt in Geel lichtjes overschreden met 24,6 per 100.000 inwoners. Er is nog geen reden tot paniek, maar iedereen moet waakzaam blijven en voorzichtig blijven met sociale contacten.

48 leerlingen en 8 leerkrachten van kleuterschool Sint Dimpna Geel verblijven momenteel in quarantaine nadat een besmetting werd vastgesteld bij een leerkracht. Na een uitgebreide analyse van de situatie besliste de schooldirectie in nauw overleg met CLB, de huisartsen, de preventiearts van de school en de stad om de leerlingen van drie kleuterklasjes en 8 leerkrachten twee weken in thuisquarantaine te plaatsen. De leerkrachten moeten een coronatest ondergaan, de kleuters niet. De school blijft gewoon open. De stad volgt samen met het CLB, de schooldirectie en de huisartsen de situatie nauw op.