Westerlo

DAF Trucks Oevel werft 300 mensen aan

DAF Trucks kondigde aan dat de productie van vrachtwagens per dag in november gaat stijgen tot 192. Tegen november gaan er concreet 300 werknemers bijkomen in de Oevelse fabriek. Eerst kondigde de vrachtwagenbouwer een productieverhoging in oktober tot 180 vrachtwagens per dag. Deze aangekondigde verhogingen zijn positief voor de tewerkstelling in de DAF fabrieken van Oevel en Eindhoven.

De cabines en assen die in november dagelijks vertrekken in Oevel worden verder verwerkt in Eindhoven (170 stuks) en in het Britse Leyland (22 stuks) tot volledige trucks die klaar zijn voor de vrachtwagenmarkt. Midden maart werd de assen- en cabinefabriek in Oevel nog stilgelegd door de coronacrisis en daalde het aantal gebouwde trucks aanzienlijk. Met de aangekondigde verhogingen is DAF bijna terug op het niveau van voor de corona-uitbraak. In maart van dit jaar, het moment dat COVID-19 toesloeg, lag de productie van vrachtwagens op 200 voertuigen per dag.