Mol

Geen lichtstoeten in Mol, wel lichtboog als herinnering

In Mol werd een lichtboog onthuld boven het oude gemeentehuis op de Markt. Elke avond in september wordt de boog verlicht. Het initiatief komt van de 2 lichtstoetverenigingen uit Mol die van de Rozenberg en van Ginderbuiten. De lichtboog werd door de wagenbouwers ontworpen.

Wat een prachtig moment! Volgend jaar zetten de wagenbouwers deze unieke traditie weer verder 💙💛💚https://www.gemeentemol.be/nieuwsdetail/12012/dit-jaar-geen-lichtstoeten-molse-lichtstoeten-terug-in-2021

Geplaatst door Gemeente Mol op Zaterdag 5 september 2020

Alle 32 groepen hadden twee mensen afgevaardigd bij de onthulling. Het is al geleden van beide wereldoorlogen dat er geen lichtstoeten werden georganiseerd. Volgend jaar worden de lichtstoeten terug georganiseerd en de groepen beloofden dat het de briljantste lichtstoeten ooit gaan worden.