Meerhout

Geen vleeskippenbedrijf aan Volmolenweg

De Lommelse firma LV Verhoeven krijgt geen vergunning om aan Volmolenweg in Meerhout een vleeskippenbedrijf met 84.000 dieren te bouwen. Dat besliste de provincie eind augustus. Het Limburgse landbouwbedrijf wou op Volmolenweg twee kippenstallen van elk iets minder dan 3.000 vierkante meter bouwen.

Buurtbewoners zagen de komst van het vleeskippenbedrijf niet zitten. Zij wilden het stuk natuur niet verloren zien gaan en vreesden geluids- en geurhinder. Er werden tientallen bezwaarschriften ingediend, alsook een petitie met meer dan 4.000 handtekeningen.

Ook het Meerhoutse gemeentebestuur leverde een negatief advies af. De deputatie besloot om de omgevingsvergunning te weigeren. De aanvrager kan wel nog in beroep gaan bij de Vlaamse overheid.