Meerhout

Gemeenteraadsleden Meerhout komen coronaproof bijeen

Raadszaal in gemeentehuis Meerhout

Op maandag 28 september komen de leden van de gemeente- en OCMW-raad in Meerhout voor het eerst opnieuw fysiek bijeen. Sinds de lockdown werden de zittingen digitaal georganiseerd. Inwoners konden van thuis uit de raden volgen via een livestream op de facebookpagina van lokaal bestuur Meerhout.

De raden van 28 september vinden plaats in de feestzaal van het nabijgelegen Gildenhuis omdat er geen veilige afstand kan gegarandeerd worden in de raadzaal van het gemeentehuis. Ook publiek is welkom. Binnenkomen doe je via de ingang van de feestzaal, daar zal ook alcogel staan om je handen te ontsmetten. Een mondmasker is verplicht tot je op je plaats zit. De zittingen worden niet langer digitaal uitgezonden.

Ook de volgende gemeente- en OCMW-raden vinden plaats op andere locaties. De raadsleden trachten telkens een ander gehucht van Meerhout aan te doen.

Het agentschap binnenlands bestuur heeft samen met de vereniging van Vlaamse steden en gemeenten een systeem ontwikkeld voor vergaderingen van lokale besturen vanaf september. De richtlijnen geven aan op welke wijze de vergaderingen coronaproof kunnen plaatsvinden.