Geel

Huisbrouwerij De Vliet wint voor 2de jaar op rij goud op World Beer Awards met hun nieuwste Vliet Dubbel

Huisbrouwerij De Vliet uit Geel sleepte voor het tweede jaar op rij een gouden medaille binnen tijdens de World Beer Awards in Londen.

Na goud voor hun Vliet Tripel vorig jaar, wonnen ze dit jaar goud met hun nieuwste bier Vliet Dubbel. Hierbij laten ze enkele grote merken zoals St-Bernardus en Delirium achter zich. De World Beer Awards is een jaarlijkse internationale bierwedstrijd waarbij prijzen worden uitgedeeld aan de beste bieren wereldwijd, in verschillende bierstijlen.

De Vliet dubbel, is een origineel donker bier van hoge gisting, gebrouwen met verschillende moutsoorten, en met toevoeging van kandijsuiker. Zachte hopsoorten zorgen voor de volmondigheid en het evenwichtig karakter. Door de hergisting op fles heeft het bier een tintelende afdronk en een lange bewaartijd.

Jul Molenberghs, brouwer: ‘Vorig jaar waren we al aangenaam verrast dat we als kleine brouwerij enkele grote merken konden achter laten. Voor dit jaar had mijn kleinzoon en zaakvoerder Pieter ons nieuwste bier ingeschreven. Dat we hiermee ook meteen goud scoorden, had ik zelf nooit gedacht.’

‘Sinds we vorig jaar in oktober onze Vliet Dubbel lanceerden kregen we enkel positieve feedback van onze klanten. Dit bracht me op het idee om onze Vliet Dubbel in te schrijven op deze internationale bierwedstrijd. Dat we konden winnen met een bier dat nog maar 1 jaar op de markt is, is het bewijs dat de recepten van mijn grootvader door de jaren heen tot in de puntjes zijn verfijnd.’ aldus Pieter Molenberghs, kleinzoon, brouwer- en zaakvoerder van de huisbrouwerij.