Kasterlee

Kastelse fanfares repeteren coronaproof in Cobra-deluxe

Enkele fanfares uit Kasterlee nemen hun intrek in Cobra-deluxe in Lichtaart om te repeteren. De primeur was voor fanfare de Kempenzonen uit Tielen en ook de fanfare de Kunstminnaars uit Kasterlee hebben er een aantal repetities in Lichtaart opzitten. Door de coronacrisis werden alle huwelijksfeesten en andere evenementen geschrapt in de agenda van Cobra-deluxe. Er was dan ook snel een overeenkomst tussen het gemeentebestuur en Cobra-Deluxe om de danstempel tijdelijk een andere invulling te geven.

De voorbije weken waren zowat alle muziekverenigingen uit Kasterlee koortsachtig op zoek naar locaties waar voldoende ruimte is om opnieuw te repeteren. Zowel voor zangkoren als voor fanfares moet immers 4 vierkante meter per muzikant beschikbaar zijn om coronaproof te kunnen repeteren. Dat het gemeentebestuur van Kasterlee oplossingen vond, om na een lange tijd van gedwongen stilte opnieuw aan de slag te gaan, klonk bij de verenigingen als muziek in de oren. De meeste oplossingen werden gevonden in de gemeentelijke infrastructuur. Zo worden de grote zalen van de ontmoetingscentra van Tielen en Kasterlee mee ingezet als repetitieruimte.