Geel

Kermissen Bel en Stelen gaan door

De kermissen in Bel en Stelen mogen terug plaatsvinden. In samenspraak met de foorkramers neemt de stad weer een aantal maatregelen om te zorgen dat iedereen veilig naar de kermis kan gaan.

Bel kermis is als eerste aan de beurt en vindt plaats op zondag 13 september en maandag 14 september van 13u00 tot 24u00. Voor Bel kermis geldt er van woensdag 7u00 tot dinsdag 10u00 een parkeerverbod op de parking van de school en in Hoogstraat op de weg naar de kerk.

Stelen kermis vindt plaats op zaterdag 26 september van 17u00 tot 24u00 en zondag 27 en maandag 28 september van 13u00 tot 24u00. Voor Stelen kermis geldt er van woensdag 17u00 tot dinsdag 13u00 een volledig verkeersverbod, uitgezonderd plaatselijk verkeer, en parkeerverbod op het gedeelte tussen Stelen en Kanaaldijk. Van zondag 12u00 tot maandag 24u00 geldt er een volledig verkeersverbod op het gedeelte tussen Oosterloseweg en Klavet.

De foorkramers houden zowel in Bel als Stelen zich aan een aantal afspraken voor de kermissen. Zo beheert elke foorkramer het aantal bezoekers aan zijn of haar attractie, is er op elke kermiskraam handgel beschikbaar en dragen de bezoekers en kermispersoneel ouder dan 12 jaar verplicht een mondmasker op heel het kermisgebied en op elke attractie. Daarnaast zijn er nog een aantal extra maatregelen ingevoerd. De in- en uitgangen van beide kermissen worden met banners aangegeven. Tijdens je kermisbezoek, volg je steeds de juiste richting zodat je geen andere mensen hoeft te kruisen. De stad zorgt voor de nodige signalisatie om de wandelroute duidelijk weer te geven.

Hoewel er geen evenementen mochten plaatsvinden in Geel tot en met 31 augustus, besloot de stad toch dat Oosterlo kermis op 30 en 31 augustus mocht doorgaan. In overleg met de foorreizigers werden er strikte afspraken gemaakt om de kermis zo coronaveilig mogelijk te laten plaatsvinden. Zowel kermisbezoekers als foorkramers en hun personeel hielden zich heel goed aan de regels en maakten er desondanks de strenge maatregelen toch een succesvolle editie van.