Geel

Koppel riskeert straffen voor drugsbezit en kindermishandeling

Een koppel uit Geel moest zich dinsdag in de rechtbank verantwoorden voor verschillende dossiers. In augustus vorig jaar vond de politie bij een huiszoeking 93 gram speed in de diepvriezer bij hen. Na onderzoek bleek dat de vrouw ook haar kinderen mishandelde. Ze zou hen stampen en slaan. ook zou ze op de buik van haar zoontje een sigaret hebben uitgedoofd. Dat wordt ook door medische attesten bevestigd.

Het koppel beweerden dat de drugs er geplaats werden door de ex-vriend van de vrouw. Het parket gelooft hen niet. Het zoontje van de vrouw werd ook verhoord en verklaarde dat zijn moeder en haar vriend de drugs al had zien gebruiken. Voor de drugsfeiten riskeert de vrouw een celstraf van achttien maanden, de man vijftien maanden. Bovendien kan daar voor de moeder nog eens tien maanden cel bijkomen voor mishandeling van haar kinderen.

De burgerlijke partij vroeg voor elk van de kinderen 7.000 euro schadevergoeding. De vrouw zelf ontkende dat ze haar kinderen zou hebben pijn gedaan. “Ze gaf toe dat ze in de opvoeding tekort schoot, maar niet meer”, klonk het bij de verdediging. Vonnis op 13 oktober.