Geel

Mondmaskerplicht in Geels kernwinkelgebied afgeschaft, draag het enkel wanneer het druk is

In het Geelse kernwinkelgebied (Nieuwstraat, Markt en Pas) is de mondmaskerplicht afgeschaft. Dit besluit kwam er na overleg, omdat het in de winkelstraten niet altijd even druk is. Je draagt er enkel verplicht een mondmasker als het druk is, dus bijvoorbeeld niet na de sluitingsuren van de winkels in de Nieuwstraat of Pas. De plaatsen waar je verplicht een mondmasker moet dragen, zoals onder andere markten, kermissen en publiek toegankelijke gebouwen, zijn besloten door de Nationale Veiligheidsraad en behoren tot de federale coronamaatregelen. De stad besliste om geen extra plaatsen vast te leggen waar ook de mondmaskerplicht geldt.

De stad plaatste in verschillende centrumstraten spandoeken met de boodschap ‘Bedankt om je mondmasker te dragen’. Met deze spandoeken wil de stad haar inwoners en bezoekers bedanken voor hun inzet en tegelijkertijd ze er ook aan te herinneren een mondmasker te dragen op drukke plaatsen. Op sommige plaatsen in het stadscentrum kan het soms wel wat drukker zijn. Denk maar aan de stationsomgeving bij het begin en einde van een schooldag of de Markt als het mooi terrasjesweer is.

Het Geelse stadsbestuur roept zo op om elk zijn steentje bij te dragen en verantwoordelijk te blijven als men de coronacijfers in Geel laag wil houden.