Geel

Muurschildering van vos klaar aan de Pas

De Nederlandse kunstenaar Eelco heeft zijn muurschildering van een vos klaar aan de grote zwarte zijgevel aan de Zwemshop op de Pas in Geel. De kleurrijke graffiti muurschildering gaat meer beleving geven in de Geelse winkelstraat.

Ze past in het Efro-project “Straat in het Vizier”, waarmee het stadsbestuur het kernwinkelgebied van Geel weer een duidelijke identiteit wilt geven. Volgens schepen van lokale economie Tom Corstjens geven het gebruik van die felle kleuren de gevels letterlijk en figuurlijk meer kleur aan het kernwinkelgebied.

© Facebook

Ook de Nieuwstraat en Havermarkt ondergaan binnenkort een metamorfose met een prominente kleurrijke gevel. In de Nieuwstraat gaat het om de gevel aan de Standaard Boekhandel en op de Havermarkt komt de gevel aan de achterkant van De Kruimel aan de beurt.