Olen

Sander Verboven legt eed af als schepen in Olen

Sander Verboven

Sander Verboven legde de eed af als schepen op de gemeenteraad van Olen. Hij volgt Marc T’Syen op. Die kondigde twee weken geleden zijn politiek afscheid aan na een carrière van 20 jaar. De combinatie werk, privé en politiek was niet langer haalbaar.

Sander Verboven is een jonge twintiger die zeer actief is in het Olense jeugdwerk. Tijdens de recentste verkiezingen behaalde hij 313 voorkeurstemmen. Door zijn komst als nieuwe schepen worden de bevoegdheden binnen het college herzien.

Sander wordt als derde schepen bevoegd voor ruimtelijke ordening, patrimonium, landbouw & dierenwelzijn. Ook jeugd en toerisme, twee bevoegdheden die eerst tot het takenpakket van eerste schepen Ellen Deswert (CD&V) behoorden, voegt hij toe aan zijn lijstje. Ellen Deswert neemt bijkomend openbare werken voor haar rekening bovenop haar andere bevoegdheden mobiliteit, kerkelijke aangelegenheden, senioren en verenigingen.

In de gemeenteraad wordt Marc T’Syen als raadslid opgevolgd door Henk Vleugels.

Henk Vleugels © Gemeente Olen