Kasterlee

Septemberkermissen Lichtaart en Kasterlee gaan toch door

De septemberkermissen in Lichtaart en Kasterlee kunnen wel plaatsvinden. Nu de coronacijfers onder controle zijn is het mogelijk om deze kermissen te organiseren, aldus burgemeester Ward Kennes.

“Na een overleg met een delegatie van de standhouders op de kermis, is beslist om de jaarlijkse septemberkermissen toch te laten doorgaan”. De kermis in Lichtaart gaat door van 19 t.e.m. 21 september en die van Kasterlee van 26 t.e.m. 28 september.

De kermissen volgen wel een strikt veiligheidsprotocol dat iedereen verplicht moet volgen. Er worden maximaal 400 personen tegelijkertijd toegelaten op de kermis. Er is een verplichte in- en uitgang. Het dragen van een mondmasker is verplicht voor alle volwassenen en jongeren ouder dan 12 jaar. De afstandsregels van 1,5 meter moeten gerespecteerd worden. Handen ontsmetten voor het betreden van de kermis is verplicht en je volgt de aangeduide looprichting.