Olen

Start wegen- en rioleringswerken Dellekens-Weier

Maandag start een aannemer met de geplande riolerings- en wegenwerken in Dellekens en Weier in Onze-Lieve-Vrouw-Olen. Naast een gescheiden rioleringsstelsel wordt er ook een nieuwe weg en grachten aangelegd. De werken kaderen in een groter riolerings- en wegenwerkenproject waartoe ook de Spoorwegstraat, Keizerhofstraat en een deel van Melkerijstraat behoren.

Door het coronavirus liepen de werken enige vertraging op, maar vanaf maandag gaat de aannemer aan de slag in de aanpalende straten Dellekens en Weier. Concreet wordt het stuk Dellekens aangepakt vanaf net na het kruispunt met Hooiweg tot aan het kruispunt met Weier. De werken in Weier zelf bestrijken een kleiner deel, namelijk van huisnummers 30 tot en met 36. In de andere straten starten de werken in de loop van volgende maand. Het totale kostenplaatje van het project bedraagt net geen één miljoen euro.