Mol

Stop Parkinson Walk komt Postel niet onopgemerkt voorbij

Op dinsdag 1 september kreeg Mol belangrijk bezoek over de vloer. Ivo de Bisschop, de initiatiefnemer van de Stop Parkinson Walk over de volledige Belgische grens, plande een tussenstop in Postel. Hij laat zijn stappen sponsoren om zo met Stop Parkinson vzw 1.000.000 euro in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte. Via www.stopparkinson.be kan jij ook sponsoren door virtuele stappen te kopen! Daarna trok Ivo verder van grenspaal naar grenspaal met z’n metgezellen.

De ingang van de abdij van Postel vormde het mooie decor voor een bedankmoment vanuit verschillende sympathisanten: vertegenwoordigers van het gemeentebestuur, Rotary Mol, Parkinson Liga Kempen en de abdij van Postel. Koninklijke Harmonie St-Odrada Mol-Millegem zorgde voor een warm muzikaal welkom.

© Gemeente Mol

Stop Parkinson vzw wil de ziekte terug in de spotlight plaatsen om zo geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek dat heel veel geld kost. Met een 25-tal vrijwilligers organiseren zij de Stop Parkinson Walk. Op zondag 23 augustus begon Ivo de Bisschop een tocht van 49 dagen rond België, van grenspaal naar grenspaal. Hij wil aandacht en geld inzamelen voor het onderzoek naar deze ziekte waarvan hij zelf op 62-jarige leeftijd de diagnose kreeg.