Geel

1/3 van bedden IC Ziekenhuis Geel ingenomen door coronapatiënten

Op de afdeling intensieve zorg van Ziekenhuis Geel is momenteel 1/3 van de bedden ingenomen door coronapatiënten. Ook op andere afdelingen liggen Covid-patiënten in isolatie. Over enkele dagen opent het ziekenhuis een volledige Covid-afdeling om het stijgend aantal Covid-19 patiënten op te nemen. Dat zegt Jan Flament, directeur van het Geelse ziekenhuis.

Momenteel wordt de gewone zorg nog niet stelselmatig afgebouwd, maar als het aantal Covid-19 patiënten significant blijft stijgen, dan kan men niet anders, aldus zorgdirecteur Walter Claessens. Als ziekenhuis kan Geel de strijd tegen corona aan, maar de combinatie met de gewone zorg is een hele uitdaging. Want een Covid-19 patiënt vraagt 1,3 keer meer zorg, personeel en veiligheidsmiddelen dan een gewone patiënt. Als patiënt ga je verwittigd worden wanneer jouw gewone behandeling of ingreep wordt uitgesteld. Als je niets van het ziekenhuis hoort, dan kan je gewoon naar het ziekenhuis gaan voor je geplande afspraak of ingreep.

De huidige bezoekregeling blijft momenteel behouden, maar het ziekenhuis raadt bezoek en begeleiding echt af. Vanaf maandag 26 oktober gaat het ziekenhuis naar fase 1B. Dat houdt in dat de helft van de bedden op intensieve zorg vrij wordt gehouden voor Covid-19 patiënten.