Laakdal

Alle inwoners van Laakdal krijgen digitale Laakdal Schenkt-bon

Om haar inwoners te bedanken voor hun inspanningen in deze uitzonderlijke coronatijden en tegelijkertijd ook de lokale handels- en horecazaken te steunen, krijgen alle inwoners van Laakdal in de loop van december een digitale Laakdal Schenkt-bon van 10 euro. “Daarnaast wordt er aan dit initiatief ook een solidariteitsactie gekoppeld waarbij iedereen zijn of haar cadeaubon kan wegschenken aan kwetsbare gezinnen met kinderen in Laakdal.”, licht schepen van Financiën en Ondernemen Jurgen Mensch verder toe.

Elke inwoner zal deze digitale cadeaubon met een uniek nummer en QR-code ontvangen. Er zal nog gecommuniceerd worden hoe ze wordt bezorgd en wat men moet doen om deze te gebruiken of te schenken aan de solidariteitsactie. De bon kan daarna in de komende 2 jaren verzilverd worden bij de deelnemende Laakdalse handels- en horecazaken.

“Alles samen wordt een kleine 200.000 euro in omloop gebracht. Op deze manier steunen we al onze inwoners en kunnen wij onze lokale ondernemers wat meer financiële zuurstof geven en het lokaal consumeren verder promoten”, gaat Jurgen verder.

In een eerste fase, werd een reglement goedgekeurd om de spelregels vast te leggen en fraude uit te sluiten. Elke Laakdalse handelaar, ingeschreven in de kruispuntbank voor ondernemingen kan deelnemen. Belangrijk om mee te geven is dat deelname voor de handelaars gratis is en fraudebestendig.

In een volgende fase worden de geïnteresseerde handelaars geïnformeerd omtrent de modaliteiten waarna ze kunnen aangeven of ze al dan niet deelnemen. Vervolgens communiceren we aan al onze burgers hoe ze de bon kunnen spenderen of wegschenken.

“In een laatste fase zullen we de digitale cadeaubon ook voor verkoop aanbieden via een webshop op onze website en aan het onthaal van het gemeentehuis”, besluit schepen Jurgen Mensch.