Mol

Annulatie kermissen Postel, Steenweg (Achterbos) en zondagse dierenmarkt door corona

Het Molse gemeentebestuur besliste om de kermissen van Steenweg in Achterbos en Postel te annuleren. Ook de zondagse dierenmarkt vindt dit weekeinde niet plaats. Voor het Molse gemeentebestuur liggen de besmettingscijfers momenteel veel te hoog om samenkomsten in de vrijetijdssfeer veilig te laten doorgaan. Voor een beslissing over de kermissen van de week nadien (Meyers en Millegem) wacht het gemeentebestuur nog op de nationale richtlijnen van het overlegcomité van vrijdag 16 oktober.

De laatste dagen is het cijfer razendsnel gestegen naar meer dan 200 besmettingen per 100.000 inwoners, wat betekent dat het virus zich momenteel snel en sterk verspreidt. Men ziet ook een forse toename van ziekenhuisopnames, inclusief patiënten die verzorging nodig hebben op intensieve zorgen. In die situatie vindt het Molse gemeentebestuur niet verantwoord om kermissen of een zondagse dierenmarkt te organiseren.

De beslissing over de kermis van Millegem en Meyers die starten in het weekend 24 en 25 oktober wordt volgende week een beslissing genomen op basis van de nieuwe nationale richtlijnen en de verdere evolutie van de besmettingscijfers in Mol. De nieuwe regels maken hopelijk ook duidelijk wat er de komende weken moet gebeuren met onze zondagse dierenmarkt en de dinsdagmarkt.