Geel

De Brugpartij zoekt Gelenaars om ‘telramen’ te plaatsen voor het verkeer in hun straat

De Geelse oppositiepartij De Brugpartij zoekt mensen in Geel die een meettoestel willen hangen aan hun raam. De kleine slimme camera registreert permanent het aantal passerende voetgangers, fietsers, wagens en vrachtwagen. Handige software laat je tendensen zien, zodat je er conclusies aan kunt vastknopen. Met deze gegevens wil De Brugpartij het Geelse mobiliteitsbeleid voeden met relevante, correcte en actuele gegevens. De Brugpartij gaat voor een telraam-netwer in Geel, aldus Dirk Kennis fractieleider in de Geelse gemeenteraad.

De partij gaat tien meettoestellen inzetten om de verkeersstromen in Geel grondig en correct te analyseren, en het is iets waarmee je als burger zelf mee aan de slag kunt, aldus Peter Van Nuland voorzitter van De Brugpartij.

Participatie maakte al prominent deel uit van het politiek programma van de Brugpartij en blijft voor ons een noodzakelijke voorwaarde om straks, in het post-coronatijdperk, een betere maatschappij op te bouwen dan die van gisteren.

De Brugpartij zoekt Gelenaars die hun raam ter beschikking willen stellen van deze verkeerstellingen. Kosten zijn er niet aan verbonden en ook de installatie neemt de Brugpartij voor haar rekening. Afgelegen, rustige straten zijn minder interessant, maar er wordt met deze tellingen zeker niet uitsluitend op het centrum gemikt. Wie het Geelse verkeer op deze manier mee in beeld wil brengen, kan dat laten weten via info@debrugpartij.be of zich aanmelden op www.debrugpartij.be.