GeelLaakdalMeerhout

Geel, Laakdal en Meerhout breiden Vlaamse coronamaatregelen uit naar -12 jarigen

Ook Geel, Laakdal en Meerhout breiden de Vlaamse coronamaatregelen uit naar -12 jarigen. Deze beslissing werd genomen in overleg met de ziekenhuizen in Geel en Mol en de experten van de eerstelijnszone. De druk op de gezondheidszorg in de regio is zo groot dat het noodzakelijk is om snel in te grijpen en bijkomende maatregelen te nemen.

In het Geelse testcentrum zagen ze de voorbije week 30 procent positieve testen. Het nationale gemiddelde bedraagt 22 procent. De ziekenhuizen in de regio verwachten de komende dagen en weken nog een verhoging van het aantal opnames. De extra maatregelen van de Vlaamse regering zijn al een serieuze beperking op de sociale contacten. Ook door de sluiting van de scholen beperkt men de contacten tussen kinderen en jongeren onderling.

Maar er wordt gevreesd dat deze maatregelen niet voldoende zijn om het virus een halt toe te roepen. Door de coronamaatregelen uit te breiden naar -12 jarigen wilt men de contacten tussen verschillende bubbels in de vrije tijd maximaal vermijden. En daarom sluiten Geel, Laakdal en Meerhout zich aan bij de beslissing van Balen, Dessel, Mol en Retie. Het virus stop niet aan de gemeentegrenzen. Alleen met een gezamenlijke aanpak kunnen we de druk op onze ziekenhuizen en huisartsen laten afnemen.

Ook kinderen jonger dan 12 jaar kunnen besmet geraken met het coronavirus en het virus verspreiden. Meestal zijn de klachten niet ernstig maar ze kunnen wel hun ouders en grootouders besmetten. Vanaf nu gelden dezelfde regels voor -12 jarigen als +12 jarigen. Alle indoor sportactiviteiten zijn verboden. Outdoor sporten kan nog wel, maar met maximum 4 personen. Alle jeugdbewegings- en culturele activiteiten worden stilgelegd tot en met 19 november.