Geel

Geels familiebedrijf wordt importeur Chinese wagens voor België

Ignace en Elvira Laenen importeren de Chinese automerken BAIC en DFSK

Het Geelse familiebedrijf One Automotive is sinds enkele maanden de exclusieve invoerder voor België van de voertuigen van de Chinese constructeurs BAIC en DFSK. Om de ambitieuze plannen van de Chinese autobouwers te realiseren, rekenen ze op Ignace en Elvira Laenen. Toen KIA vorig jaar de samenwerking stopzette, schakelden broer en zus met hun nieuwe firma over op de twee Chinese merken.

Door de opgebouwde ervaring op de Chinese markt, zowel via de assemblage voor grote internationale merken als via de ontwikkeling van eigen modellen, kunnen zowel BAIC en DSFK modellen aanbieden die goed beantwoorden aan de Europese normen van design, technologie, veiligheid en comfort.

Beide Chinese autoconstructeurs zijn nog relatief onbekend in Europa, maar zij maken deel uit van het kransje belangrijke spelers op de Chinese markt. Ze produceren jaarlijks meer dan 2 miljoen voertuigen. Het Geelse bedrijf stapt bewust over naar de Chinese merken omdat het volgens Ignace Laenen de wagens van de toekomst zijn. Ze zijn betaalbaar en groen met volledig elektrische wagens of met CNG, dat zijn wagens op aardgas.