Geel

Coronaterrassen tot begin januari?

Het stadsbestuur heeft de periode dat de grotere ‘coronaterrassen’ mogen blijven staan intussen verlengd tot 15 november. De intentie is zelfs om dat vervolgens door te trekken tot begin januari, zodat de terrassen een integraal deel van Geel Wintert uitmaken.

De horecazaken in heel Geel kregen bij de heropening na de lockdown de kans om hun terrassen op het openbaar domein uit te breiden. Dat maakte het mogelijk om voldoende afstand tussen de tafels te garanderen en tegelijk een deel van de verliezen door de sluiting goed te maken. De termijn voor deze coronaterrassen liep oorspronkelijk af aan het eind van de zomervakantie, maar werd door het schepencollege verlengd tot eind september.

“Intussen heeft het college beslist om dat opnieuw te verlengen tot 15 november”, zegt schepen van Lokale Economie Tom Corstjens (N-VA). “We willen dat nu nog verder doortrekken tot begin januari, maar daarvoor moet ons terrasreglement worden aangepast. Dat leggen we voor aan de gemeenteraad in november.

Intussen voeren onze diensten een bevraging uit bij alle horecazaken in heel Geel of zij hun terras ook langer willen laten staan en wat ze daar dan voor nodig hebben. Uit de eerste reacties blijkt dat de horecazaken op het Stationsplein, in de Nieuwstraat en de Markt enthousiast zijn. Andere zaken geven al aan dat het voor hen niet hoeft. Hun ruimte komt dan weer ter beschikking voor het openbaar domein, zoals parkeerplaatsen.”

Myriam Smets (Open VLD) juicht de maatregel toe, Dirk Kennis (De Brugpartij) suggereert om de terrasperiode dan ineens over het hele jaar rond door te trekken. “Dat is iets dat we zeker in het schepencollege willen bespreken”, zegt Corstjens.

© Hans Otten