Geel

Infomarkt in Punt over nieuwe ondergrondse kabels hoogspanningsnet

Op dinsdag 13 oktober organiseert Elia, de beheerder van het Belgisch hoogspanningsnet, een infomarkt om buurtbewoners te informeren over het project Herentals-Heze. De beheerder voorziet de aanleg van nieuwe ondergrondse kabels voor dit net in onder meer Geel. Dit project is nodig om het elektriciteitsnet voor te bereiden op de toenemende energievraag in de omgeving.

In juni van dit jaar kondigde Elia via een bewonersbrief en video de aanvraag van de omgevingsvergunning aan. In normale omstandigheden organiseert men een infomarkt om de buurtbewoners op de hoogte te brengen.Door de veiligheidsmaatregelen omtrent het coronavirus kon dit niet worden georganiseerd. Tijdens het openbaar onderzoek, dat liep van 2 juni tot 2 juli, kreeg de stad Geel enkele opmerkingen en ontving men een petitie over het project.

Daarom organiseert Elia op dinsdag 13 oktober in parochiezaal Geel-Punt een infomarkt om buurtbewoners extra en persoonlijk te informeren. Op basis van de huidige veiligheidsmaatregelen is een fysieke bijeenkomst op dit moment wel mogelijk. Om de infomarkt vlot en veilig te laten verlopen, is inschrijven verplicht. Inschrijven kan tot en met zondag 11 oktober via www.elia.be/projecten of via het gratis nummer 0800 11 089.