GeelKasterleeLaakdal

Niet dringende operaties in Kempense ziekenhuizen uitgesteld

Alle niet dringende operaties in de vier Kempense ziekenhuizen in Geel, Herentals, Mol en Turnhout worden voor minstens vier weken uitgesteld en dit vanaf maandag 26 oktober tot en met 22 november. Het gaat om planbare activiteiten die gebruik maken van intensieve zorgen, klassieke hospitalisaties die geen gebruik maken van intensieve zorgen en de chirurgische daghospitaalactiviteiten die geen gebruik maken van intensieve zorgen.

De ziekenhuizen doen wel een oproep om niet zelf te bellen. De patiënten worden door de ziekenhuizen zelf gebeld als de behandeling of ingreep uitgesteld wordt. Als patiënten niets horen, dan gaan alle geplande afspraken of ingrepen gewoon door.

© Heilig Hartziekenhuis

Alle dringende en noodzakelijk consultaties, onderzoeken en ingrepen blijven doorgaan net zoals alle lopende levensnoodzakelijke therapieën zoals chemotherapie en dialyse. Alle nodige veiligheidsmaatregelen worden genomen in alle ziekenhuizen en de COVID-zorg wordt duidelijk van de reguliere zorg gescheiden.