GeelKasterleeLaakdal

Sensibiliseringsactie bij middelbare scholieren over coronabesmetting

Kun je ermee leven dat je iemand anders zou besmetten met Covid-19? Deze vraag kregen meer dan 3000 Geelse leerlingen van het derde tot zesde middelbaar voorgeschoteld, nadat ze eerst toelichting kregen van enkele ervaringsdeskundigen tijdens een online infosessie. Dit was het startschot van een communicatiecampagne door de stad Geel en alle Geelse middelbare scholen om jongeren te doen nadenken over de snelle verspreiding van Covid-19. De cijfers liegen er niet om.

© Stad Geel

Ook in Geel en in de Zuiderkempen schiet het aantal besmettingen de hoogte in. Vooral bij jongeren neemt het aantal besmettingen sterk toe. Zij hebben vaak meer sociale contacten en dat is ok, maar het kan ook gevolgen hebben als je de maatregelen niet volgt. De initiatiefnemers willen via deze specifieke campagne jongeren aanspreken, aanzetten tot nadenken en wijzen op hun verantwoordelijkheid. Volgende week verspreidt de stad nog een campagne via sociale media.