Geel

Spoorwegovergang station afgesloten vanaf 12 oktober voor werken fietsostrade

Op maandag 12 oktober start de aannemer met de aanleg van de fietsinfrastructuur tussen de Technische Schoolstraat en de Heistraat in Geel. Dit stuk maakt deel uit van de realisatie van de fietsostrade F105 Herentals-Balen.

De spoorwegovergang, aan de Dr. Van de Perrestraat ter hoogte van het kruispunt met Holven-Heistraat, wordt vanaf dan afgesloten tot en met 13 november. Voetgangers en fietsers hebben wel doorgang. Voor het gemotoriseerd verkeer is een omleiding voorzien langs Ring-Rauwelkoven-Kwakkelberg en omgekeerd. In Kwakkelberg geldt een parkeerverbod tussen Stationsstraat en Technische schoolstraat en tussen Valkenborch en Rauwelkoven. De werken zijn weersafhankelijk dus hopelijk kunnen ze binnen de geplande termijn worden afgerond. De aannemer bezorgt de nauw betrokken bewoners brieven met meer informatie.

Begin november 2020 staat het affrezen van het asfalt in Lindenhof op de planning. Nadien krijgt deze straat een nieuwe rode asfalt. In dezelfde periode krijgt de Heistraat een rode gekleurde laag. De exacte data van deze werken zijn momenteel nog niet gekend vermits deze werken afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Tijdens deze uitvoeringsdagen mogen er in Lindenhof en Heistraat geen wagens geparkeerd staan op de openbare weg of op de parkeerplaatsen.

De fietsostrade tussen Herentals en Balen wordt aangelegd naast de spoorlijn Antwerpen-Hasselt. Op Geels grondgebied fiets je al tussen Langstraat en Rauwelkoven tot aan de fietstunnel onder de ring van Geel. Over enkele weken gaat ook het deel tussen de Heistraat in Geel en Merelstraat in Mol open.