GeelKasterleeLaakdal

Strengere regels voor mondmaskerplicht blijven behouden in provincie Antwerpen

Nationaal geldt er sinds 1 oktober een lichte versoepeling voor het dragen van mondmaskers. In de provincie Antwerpen blijven de strengere regels van de voorbije weken echter van kracht. Dat besliste gouverneur Cathy Berx op vraag van de burgemeesters in haar provincie. De Nationale Veiligheidsraad schafte recent de mondneusmaskerplicht in de buitenlucht af behalve op drukke plaatsen. De provincie Antwerpen gaat echter niet mee in deze versoepelingen.

In de provincie blijft de mondmaskerplicht wel gelden in onder meer winkelstraten en op markten. Ook in de schoolomgevingen legde gouverneur Cathy Berx een bijkomende verplichting op. Bij het begin en het einde van een schooldag moet je binnen een straal van 200 meter van in- en uitgangen van kleuterscholen, lagere scholen, secundaire scholen, hogescholen, universiteiten en centra voor volwassenonderwijs een mondmasker dragen. Iedereen vanaf 12 jaar moet altijd een mondmasker bij zich hebben.