Mol

Tijdelijke opnamestop in Heilig Hartziekenhuis Mol

Tot maandagnamiddag wordt het Heilig Hartziekenhuis in Mol tijdelijk afgekoppeld van de 112 centrale. Deze beslissing werd genomen in samenspraak met de inspecteur van de dringende geneeskundige hulpverlening Antwerpen.

Alle dringende transporten naar het Molse ziekenhuis worden afgeleid naar de andere Kempense ziekenhuizen in Geel, Herentals en Turnhout. Er gebeuren daarom ook geen dringende opnames in het Molse ziekenhuis, uitgezonderd voor pediatrie en materniteit. Een ‘poortfunctie’ van de dienst spoedgevallen blijft wél actief om zo nodig patiënten te stabiliseren of om patiënten die niet via de dienst 112 binnenkomen, op te vangen.

De voorbije week zijn er enkele patiënten op de gewone afdelingen in het ziekenhuis geweest die besmet bleken met corona. Er werden drastische maatregelen genomen door een strenge isolatie in te voeren. Iedereen wordt getest en alle ruimtes worden grondig ontsmet.

Maar dit zorgt voor een onverwachte en tijdelijke overbelasting van de desbetreffende diensten. Om kwaliteitsvolle zorg te kunnen blijven bieden, voerden enkele diensten een opnamestop door.

Patiënten voor de afdelingen pediatrie en materniteit kunnen nog naar het Heilig Hartziekenhuis in Mol komen voor een dringende opname. Noodgevallen die een opname vereisen, worden doorgestuurd naar de ziekenhuizen in Geel, Turnhout en Herentals.

Met deze maatregelen stellen de vier ZNK ziekenhuizen alles in het werk om ook in deze ongewone tijden de dringende en noodzakelijke hulpverlening te blijven garanderen en kan er zo snel mogelijk weer naar een normale situatie worden overgegaan.