Geel

Zaterdagse rommelmarkt keert pas in 2021 terug

De gemeenteraad vond plaats in zaal De Waai en volledig coronaproof

Marktliefhebbers kunnen op zaterdag voorlopig enkel terecht op de zogenaamde versmarkt aan de Werft, de bijhorende en populaire rommelmarkt op de Markt en Havermarkt is nog altijd vanwege corona geschrapt. En dat blijft zo tot het voorjaar van 2021.

Lieselotte Thys van Open VLD hield een pleidooi voor het snel terug openstellen van de zaterdagse rommelmarkt tijdens de gemeenteraad. “’t Metteke is al sinds mensenheugenis het hart en ziel van onze stad. Gelenaars van allerlei allooi komen gezellig kuieren of schattenjagen. Bovendien zorgen de rommelmarktbezoekers voor maar liefst 60% van de omzet van de reguliere marktkramers op de zaterdagmarkt. In andere steden en gemeenten zoals in Antwerpen en Dessel gaan de rommelmarkten terug van start maar in Geel kan dit blijkbaar niet?”

Schepen van Lokale Economie Tom Corstjens (N-VA) wees erop dat er verschillende systemen gelden voor de zaterdagse versmarkt en rommelmarkt. “Voor de versmarkt werken we met een registratie van de handelaars en met vaste plaatsen. Dat bestaat niet voor de rommelmarkt, die handelaars dagen gewoon op en nemen een plek in – sommigen staan al op vrijdagnamiddag paraat om de beste plek te hebben. Omdat er geen registratie van is, hebben we ook geen gegevens of aanspreekpunt. Op de recentste vergadering met de markthandelaars was ook geen vertegenwoordiging van de rommelmarkt aanwezig. De heropening van de rommelmarkt kunnen we niet eens persoonlijk laten weten, dat kan enkel met publieke bekendmaking. Voorlopig kan de rommelmarkt niet terugkeren. Ik schat dat het eerder iets voor het voorjaar van 2021 wordt.”

© Hans Otten