Geel

Alternatief gevonden voor Sinterklaasintrede

De intrede van Sinterklaas in Geel kan niet plaatsvinden door de coronamaatregelen. Om Sinterklaas toch op een gepaste manier te verwelkomen, zijn er kleinschalige activiteiten zoals een kleur- en zoekwedstrijd in de Geelse winkelstraten.

De kinderen kunnen van 21 november tot en met 4 december op zoek gaan naar de twintig verstopte winkelpietjes via een routeplan langs de etalages in Geel. Wie ook nog de titel van een Sinterklaaslied vindt, maakt kans op een prijs. Ook een ingekleurde tekening van de Sint en zijn pieten op het Geelse marktplein kan een prijs opleveren.

Het invulformulier van de zoekwedstrijd en de ingekleurde tekening laat je na afloop achter in de grote Sinterklaasmijter aan de dienst toerisme en stadsanimatie op de Markt. De ‘zoek de stoel’-opdracht, die ook op de tekening met zoekwedstrijd staat, kan door de verstrengde coronamaatregelen niet doorgaan.