GeelKasterlee

Bestuurder aangehouden op Aardseweg na lange achtervolging

Een man van 26 werd op de Aardseweg in Geel aangehouden door de politie na een lange achtervolging. De man is geen onbekende bij politie en parket. Hij was bij zijn arrestatie in het bezit van een hoeveelheid verdovende middelen en reed ook onder invloed van drugs. Een ploeg van de lokale politie regio Turnhout merkte de auto zondag om middernacht op in het verkeer in Lichtaart. De nummerplaten op de auto bleken gestolen te zijn en was niet verzekerd. De automobilist gaf plankgas toen de politie hem wou laten stoppen.

Volgens een woordvoerder van de politie regio Turnhout volgde een lange en soms gevaarlijke achtervolging waarbij de vluchtende bestuurder een aantal verkeers- en snelheidsovertredingen beging. Ook probeerde hij in te rijden op de politie. De auto kwam tot stilstand op de Aardseweg in Geel rond half één ’s nachts. De chauffeur probeerde daar nog een wegversperring te ontwijken, maar kwam met zijn wagen tot stilstand in een omheining. De man werd gearresteerd en werd maandagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout. Die hield de man aan.