Geel

Chocolaterie Puur verhuist naar hartje Geel

De stad Geel vond een concessionaris voor het hoekpand aan de Lebonstraat en Stationsstraat. Chocolaterie Puur vestigt zich vanaf 1 maart volgend jaar, tenzij COVID-19 roet in het eten gooit. De jury beoordeelde Chocolaterie Puur BV aan de hand van enkele criteria zoals concept, toegankelijkheid, creativiteit en rendabiliteit. De concessie loopt voor 8 jaar en 11 maanden.

Na een grondige renovatie verhuist Chocolaterie Puur van Elsum naar het hoekpand. Ze nemen ook de groenzone in gebruik om er een terras te plaatsen en dat was de doorslag voor zaakvoerders Steve Helsen en Kaara Huybrechts om zich kandidaat te stellen voor de concessie.

Chocolaterie Puur verkoopt uitsluitend huisbereide producten, gaande van pralines, koekjes en andere chocoladeproducten tot vers schepijs, ijstaarten en ijsdesserten. Alles bereid met zorg, pure producten en op ambachtelijk wijze in hun chocoladeatelier in Ten Aard. In de nieuwe zaak breiden ze uit en bieden ze ook koffie, thee, frisdrank, cake en andere huisbereide versnaperingen aan. Zowel buiten als binnen is het mogelijk om van de zoete lekkernijen te genieten.

De stad maakte op 4 augustus de concessie bekend van het handelspand op de hoek van Lebonstraat en Stationsstraat . De voormalige Pizzeria Da Corrado moest vorig jaar noodgedwongen de deuren sluiten toen het gebouw ernstig beschadigd werd door brand. Op 17 december 2019 kocht de stad het pand met bovenliggend appartement, Lebonstraat 1/Stationsstraat 2 en de naastgelegen bouwvallige woning Lebonstraat 3. De woning is ondertussen afgebroken en wordt aangelegd als groenzone.