Geel

Dr. Jos Opheide nieuwe hoofdarts ziekenhuis Geel

Vaatchirurg Jos Opheide wordt vanaf 1 december de nieuwe hoofdarts van Ziekenhuis Geel. 30 jaar geleden startte Opheide als allereerste vaatchirurg in het ziekenhuis van Geel. Hij kwam er terecht na zijn opleiding in Hasselt, Antwerpen en Leuven. Hij bouwde de dienst thorax- en vaatheelkunde op, die hij nu in goede handen laat bij zijn collega’s om zich 100% in te zetten als hoofdarts.

“De keuze voor dr. Opheide is ingegeven omdat hij de ambitie deelt van de raad van bestuur: we moeten een medische strategie voor Ziekenhuis Geel ontwikkelen als partner in een Kempense zorgregio. Die medische strategie moet tot stand komen door in dialoog te treden met de eigen specialisten maar zeker ook met de huisartsen en andere spelers in de eerste, tweede lijn en niet in het minst met de andere ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen (ZNK)”, aldus prof. dr. Emiel Wouters, voorzitter raad van bestuur.

Dr. Opheide stelt dit zelf: “We moeten ons voorbereiden op een zorgtoekomst die gericht is op gezondheid en niet enkel ziektebehandeling. Belangrijk daarbij is de menslievendheid waarmee we iedere patiënt behandelen en verzorgen.”

CEO Jan Flament vult aan: “We moeten dat realiseren door in te zetten op samenwerking en innovatie. Opmerkelijk: dr. Opheide is een ongelooflijke werkkracht die ambitie maar vooral menselijkheid toevoegt aan het directieteam, dankzij zijn persoonlijkheid.”

Als hoofdarts zal Dr. Opheide zich focussen op een vlotte samenwerking en communicatie tussen artsen, huisartsen en directie.