Mol

Druk op Heilig Hartziekenhuis erg hoog door coronacrisis

DCIM101MEDIADJI_0124.JPG

Uit het medisch coördinatieoverleg van donderdagmorgen bleek, dat de druk op het Heilig Hartziekenhuis nog steeds erg groot is. Momenteel verblijven vijf coronapatiënten op de afdeling intensieve zorgen en op de gewone afdeling varieert het aantal patiënten tussen 20 en 25. De voorziene coronacapaciteit blijkt dus voldoende om alle coronapatiënten de nodige verzorging te geven.

Er is evenwel minder capaciteit beschikbaar voor niet-uitstelbare opnames van andere dringende noodgevallen. Dit gegeven vormt voor het Heilig Hartziekenhuis momenteel de grootste en meest dringende uitdaging. Daarom zoek de Molse kliniek de komende dagen, in samenwerking met de hogere overheden en de overige Kempense ziekenhuizen naar gepaste oplossingen.