GeelLaakdalMeerhout

Extra coronamaatregelen voor -12 jarigen worden langzaamaan afgebouwd

De zeven gemeentebesturen van Geel, Meerhout, Laakdal, Mol, Balen, Dessel en Retie beslisten samen om de extra beperkingen die gelden voor min 12-jarigen stapsgewijs af te bouwen. Zo gelden er vanaf maandag 30 november geen bijkomende beperkingen meer voor activiteiten in openlucht.

Voor de kinderactiviteiten indoor lopen de beperkingen nog twee weken langer door, namelijk tot en met zondag 13 december. Vanaf maandag 14 december willen de zeven gemeentebesturen voor alle leeftijden dezelfde strenge regels hanteren als de federale en Vlaamse overheid.

Met dit afbouwschema hebben de buurgemeenten telkens twee weken de tijd om de impact van elke stap te analyseren. Alle data gelden uiteraard onder voorbehoud van de evolutie in besmettingen de komende weken.