Geel

Fietsspooroverweg Rauwelkoven dicht en vervangen door fietstunnel

Spoorwegnetbeheerder Infrabel wil in Geel de overweg in Rauwelkoven definitief afsluiten voor alle verkeer en er een fietstunnel realiseren. Die tunnel geeft aansluiting op de fietostrade en is belangrijk als verbinding naar de Thomas Morehogeschool. Heel wat fietsers passeren in Rauwelkoven dagelijks langs de spoorovergang zonder slagboom op weg naar hun werk of de campus van Thomas More.

Ook in de Schalieschuurstraat zou er een overgang gesloten worden. Het verkeer daar kan gebruik maken van de naastgelegen overwegen in Kievermont of Eksterstraat. Voor de fietsostrade is de sluiting van deze overwegen gunstig aangezien hierdoor minder conflicten mogelijk zijn tussen fietsers en het wegverkeer.

Infrabel is in gesprek met de stad Geel en de provincie Antwerpen omtrent de opmaak van een voorontwerp voor de bouw van de fietstunnel in Rauwelkoven. Tijdens de adviesraad mobiliteit van de stad Geel kregen de deelnemers de mogelijkheid ook hun input te bezorgen. De buurtbewoners zullen ook betrokken worden in dit project in het voorjaar van 2021.