Geel

Lichte daling coronabesmettingen in Geel

Van 11 tot en met 18 november werden in Geel 55 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Vorige week waren dat er 58. Dit is een zeer lichte daling. De stad Geel zit aan 135 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners, vorige week waren dat er nog 144.

Lokaal brononderzoek toont aan de besmettingen, net als vorige week, vooral ontstaan op het werk of door contact met familie of vrienden. Men merkt op dat er toch nog mensen die thuis met familie en vrienden afspreken, terwijl iedereen volgens de regels maar 1 knuffelcontact mag uitnodigen. Sociale contacten beperken blijft het belangrijkste in de strijd tegen het virus, hoe moeilijk dit ook is. Wil je toch afspreken? Doe dit dan buiten. Samen wandelen of fietsen (met max. 4 personen, -12 jarigen niet inbegrepen) kan wel.

In het Geelse ziekenhuis daalde het aantal patiënten op de COVID-afdelingen met de helft ten opzicht van vorige week. 36% van het totaal aantal bedden op de COVID-afdelingen zijn nu ingenomen. Door deze sterke daling sloot het ziekenhuis één COVID-afdeling. Mocht het nodig zijn, dan kan de tweede COVID-afdeling terug in gebruik worden genomen.

Het aantal COVID-patiënten op intensieve zorgen blijft stabiel. Bij dit aantal horen ook getransfereerde patiënten van andere ziekenhuizen. In totaal is er nu 83% van de COVID-bedden op intensieve zorgen ingenomen. Een deel van het operatiekwartier is nog steeds in gebruik door de afdeling intensieve zorgen voor niet-COVID-patiënten.